Prohledat tento blog

čtvrtek 9. dubna 2009

Clint Eastwood může začít prodávat zahradní lopatky

Výsledky hlasování v anketě, věnované Clintu Eastwoodovi, jsou lichotivé jak pro herce a režiséra, který 31. května oslaví devětasedmdesátiny, tak pro hlasující čtenáře tohoto blogu.

Tak především nikdo si nemyslí, aby se Clint vrátil do hrobu (nebo si to netroufne ani v anonymní anketě naznačit). A jen dvě procenta hlasujících soudí, že by bylo dobře, kdyby už Eastwood nehrál, protože jeho snahy vypnout chlapsky hruď začínají působit divákům utrpení. Pouhá čtyři procenta aktivního čtenářstva soudí, že je lepším hercem než režisérem, a plným 34% se líbí, jak režíruje. (Totéž cítí akademičtí rozdavači Oscarů, kteří Eastwoodovi přiřkli Oscary za režii antiwesternu Nesmiřitelní a boxerské drama Million Dollar Baby a nominovali ho v této prestižní kategorii za psychologický thriller Tajemná řeka a válečné drama Dopisy z Ivo Jimy).

A pozor - plných 58 procent hlasujících usoudilo, že Clint Eastwood by byl skvělý, i kdyby jenom prodával zahradní lopatky. Takže to je opravdu pěkné východisko pro případný přivýdělek k důchodu, do kterého se ovšem přepilný filmař naštěstí ještě odebrat nehodlá.

Příští týden v českých kinech startuje psychologické drama Gran Torino -



tak uvidíme, jak se vám bude s takovým sklonem k nadržování líbit. Mně se líbilo moc.

Žádné komentáře:

Okomentovat