Prohledat tento blog

středa 2. září 2009

Malá poznámka politická

Zatímco jsem začala fotit předvolební billboardy, které pro mne bývají příležitostí, jak studovat u pramene mediální myšlení politických stran a jejich poradních týmů, vykoukla na mne zpráva, že Ústavní soud v úterý otřásl termínem předčasných voleb. Z prvních rozborů situace stojí za pozornost třeba tenhle, z Neviditelného psa od Karla Hvížďaly.

Drazí čtenáři tohoto blogu, kteří nemají rádi, když píšu o politice a zviditelňuji své pravicové názory, si jistě oddechnou: já ovšem trochu kňučím, protože už jsem si nachystala první sadu fotek s mou krajně neoblíbenou Olgou Zubovou. Ta zamořuje reklamní plochy nebývalou měrou a na bigboardech cvičí s palcem tu nahoru (knihovna na Letné), tu dolů (radar). Její kampaň prý stála 9,14 milionu korun (bez komentáře) - a teď si představte, co by to bylo vyhozených peněz, kdyby k říjnovým volbám nedošlo!

Přehled činnosti ženy, kandidující v předčasných volbách za ČSSD, najdete zde - mimochodem zaujme tam i datum narození - 25. července 1959. Na billboardech byste jí nehádali ještě ani třicet. Inu, všechny mediální hvězdy vědí, že zručný počítačový grafik je lepší než všechny omlazovací kůry dohromady.

Řeknete si, že někdo, kdo na sebe nechal nahodit tunu líčidel pro fotku do Cinemy, by měl držet zobák. Pravda... z hlediska zvláštních efektů šlo ovšem v mém případě o poměrně nevinnou kamufláž a naše grafička Jindra pak žádné úpravy neprováděla. Jistě také chápete, že se vzhledem k vlastnímu roku výroby 1963 neobouvám do toho, že Zubové je padesát let. Věk odrážející se v tváři ženu šlechtí, zláště pokud je podložen vnitřní laskavostí, zkušeností, krásou a humorem.

Váhala bych ale Zubovou volit už proto, že po výměně tolika reálných prvků v reklamní kampani za virtuální už evidentně nejde o tutéž ženu. :-)

P.S. Zubová by se možná měla jmenovat spíš Zubovová, protože jejím manželem je malíř ruského původu a rozsáhlých kontaktů Vladimir Zubov.

5 komentářů:

  1. mne na paní Zubovové (Zubová by se mohla jmenovat jen tehdy, pokud by si vzala pana Zuba)ani tolik nepřekvapuje, že se ráda vidí jako třicítka, více mne fascinuje, co to je za povahu, když se nechá již podruhé komplet financovat jedním sponzorem a vůbec jí zřejmě netrápí, že jednou přijde čas splácení...

    OdpovědětVymazat
  2. Čas splácení přece přichází průběžně - mapují ho politická rozhodnutí a pohyby paní Zubo(vo)vé hodící se do krámu těm, kteří ji sponzorují.

    OdpovědětVymazat
  3. Nejasnosti stran příjmení rozptýlila tato odporná kreatura zdejší politiky sama v rozhovoru pro Kutnohorský deník
    http://kutnohorsky.denik.cz/online_rozhovory/kh_online_zubova.html. Čtenář se dozvídá, že se jmenuje stejně jako tchýně, t.j. Zubova. S přízvukem na druhé slabice a krátkou samohláskou na konci.

    OdpovědětVymazat
  4. ad AP : to je zatím jen lehký vánek...
    myslím, že čas splácení teprve přijde, bude hůř...

    OdpovědětVymazat
  5. I love OLGA ZUBOVÁ!!!

    OdpovědětVymazat