Prohledat tento blog

pátek 25. prosince 2009

Umělci v "depresi"

Když jsem včera škrábala zeleninu na zbytky prošlého časopisu, uvědomila jsem si, že jsou asi v módě umělci v "depresi": slupky z mrkve, celeru a petržele ulpěly na stylisty záměrně už tak dost zdevastované tváři Ani Geislerové na titulní straně Reflexu, který vyšel 3. 12. (uvnitř čísla byl pak ještě rozhovor s herečkou hýřící negatuvními stavy - Reflex ho dal i na internet). Nejnovější Reflex vyšel s Hughem Grantem na titulní straně a v čísle jsou hned dva rozhovory s "umělci v depresi" - s Grantem (není divu, při těch filmech, do kterých teď investuje svůj uvadající šarm) - a Larsem von Trierem (jehož duševní stav zrcadlí nešťastný Antikrist a jenž má asi ke klinické depresi ze tří zpovídaných celebrit skutečně nejblíž).

Rozhovor s Geislerovou vedla Veronika Bednářová, zatímco s mezinárodními celebritami mluvila dvorní filmová publicistka mého oblíbeného týdeníku, Darina Křivánková. A opravdu to ani jedné nezávidím: jednak proto, že rozhovory nedělám, neboť to neumím, jednak a především proto, že musí být pro autora mrzuté povýšit momentální neutěšený životní a profesní pocit zpovídané osoby na čtenářsky atraktivní téma. Já jsem těmi slupkami jenom zviditelnila staré dobré téma o neutěšeném životě celebrit, které prodávají všechno včetně svých "depek". Omlouvám se za neodolatelně ohavnou fotku a přemýšlím, jak kuchyňsky dehonestovat už tak dost bezútěšného Hugha s Larsem.

2 komentáře:

  1. Konečně jsem si vzpomněla na aspoň trochu ulítlý vánoční film - Otec prasátek - anglický televizní film ( je to pravda je televizní, ale zato 2 dílný)
    Tak vše nejlepší do Nového roku! Přeje Eva Součková

    OdpovědětVymazat