Prohledat tento blog

středa 31. prosince 2014

Pěkný nový rok....

Milí čtenáři Alenčina blogu,

přeji vám veselé loučení se starým rokem a plno energie, lásky a hravosti do roku, který přichází. Ve světě se to bohužel nevyvíjí moc dobře... s takovými velkými věcmi, jako je mezinárodní politika, ovšem jako jednotlivci moc nic nenaděláme. Nejsme totiž hobit. Tolkienovsko-jacksonovský sen o jednom obyčejném, slušném půlčíkovi, který změnil "velkou" historii, je naneštěstí jen toužebným přáním.

Každý ale můžeme s tvrdohlavou láskyplností působit na věci a lidi kolem sebe. A taky samozřejmě můžeme něco dělat sami se sebou, což je práce stejně nekonečná jako pěkná.

Alenčin blog je ovšem místem, kde se píše (a snad občas i myslí) hlavně o filmu - takže vám v roce 2015 přeju plno báječných zážitků v kině! Nedělám ráda žebříčky, ale moc mne letos potěšily takové filmy, jako bylo Linklaterovo Chlapectví, Fincherova Zmizelá a Limanovo Na hraně zítřka. A v českém kinematografickém rybníčku Václavova Cesta ven. Protože žijeme ve světě sequelů a prequelů, těšte se spolu se mnou na příští rok - na snímky Před chlapectvím: Špatné zprávy pro spermie či Nalezená vs. Tyler Durden. A samozřejmě taky na  Mádlovo Pojedeme od moře.    

Žádné komentáře:

Okomentovat